Zwanger? Check ook je verzekeringen!

We weten het, als je zwanger bent heb je al genoeg om over na te denken. De kleur van de kinderkamer, de vraag of er een goede kinderopvang in de buurt is en laten we vooral de naam van je aanstaande zoon of dochter niet vergeten. Maar juist om straks zo veel mogelijk van je kindje te kunnen genieten is het voor die tijd belangrijk om al die andere zaken alvast op orde te hebben. Heb je niks meer om je zorgen over te maken en kun je alle aandacht aan je pasgeboren baby besteden.

zwangerschap-verzekeren-uitvaart

Waar moet je rekening mee houden?

In het basispakket van je zorgverzekering is gelukkig al veel geregeld met betrekking tot de bevalling. Zo geldt er voor deze kosten geen eigen risico, maar hou er wel rekening mee dat de kraamzorg vergoed wordt tot totaal 49 uur. Natuurlijk is het ook belangrijk dat je je kindje na de geboorte snel aanmeld bij je zorgverzekeraar, doe dit in ieder geval binnen 4 maanden na de geboorte. Verder is de verantwoordelijkheid voor een kind ook een goede reden om weer eens opnieuw te kijken naar je aansprakelijkheidsverzekering, autoverzekering en reisverzekering.

Waar je liever niet aan wilt denken…

Je gunt het je ergste vijand niet, maar in een uitzonderlijk geval kan er natuurlijk iets naars met je kindje geboren. Complicaties tijdens de zwangerschap of vlak na de bevalling hebben nog steeds tot gevolg dat er soms babys overlijden, al is het goed om te weten dat de overheid flink investeert om dit risico zoveel mogelijk te beperken. Bij de meeste verzekeraars is je baby meeverzekerd voor een uitvaart vanaf 24 weken zwangerschap, al zijn er verzekeraars waarbij dit bij nog jongere ongeboren babys het geval is. Om te voorkomen dat je in zo’n heftige situatie ook nog voor vervelende kosten komt te staan is het dus aan te raden dit even goed na te vragen bij je verzekeraar.

 

Reacties zijn gesloten.