Sparen voor je kind, wat is het beste?

sparenBehalve een goede kinderwagen of leuke kleertjes zijn er voor je kindje geboren wordt ook wat zaken te regelen die misschien spannender zijn. Zo is het een goed moment om al je verzekeringen even op een rij te zetten, maar kun je ook alvast eens nadenken over hoe je eventuele toekomstplannen zoals een studie of rijbewijs later kunt financieren. Welke opties zijn er eigenlijk?

1. De kinderspaarrekening

Eigenlijk net een gewone spaarrekening, behalve dat je vaak een leuk welkomstcadeau krijgt en er over het algemeen nog papieren afschriften worden verstuurd. Wat betreft rente zit deze op hetzelfde niveau als een gewone spaarrekening.

kinderspaarweken 2014 regiobank

2. Een deposito

Hierbij is de rente hoger dan bij een kinderspaarrekening. Dat komt omdat het geld voor meerdere jaren vaststaat. Tussentijds geld opnemen kan dus niet, maar het is wel een prettig idee dat je zo zeker weet dat het geld er ook is wanneer je kind het nodig heeft. Zoals voor een studie of rijbewijs.

3. Voor opa’s en oma’s

Wanneer grootouders willen sparen voor hun kleinkind, kan het slim zijn om deze spaarrekening wel op naam van het kind te zetten. Anders moet er namelijk extra belasting worden betaald op het moment dat het bedrag vrijkomt. Houd er wel rekening mee dat grote bedragen die worden gestort zowel tot een korting op een uitkering of tot toeslag van de ouders kunnen leiden. Zo zijn er inmiddels verschillende mooie campagne daarvoor opgezet, zoals de onderstaande:

 

Reacties zijn gesloten.