Hogere kans op zwangerschap bij IVF door gezond eten

Vrouwen die zwanger willen door middel van IVF, hebben een grotere kans op succes wanneer ze veel fruit en volkoren producten eten. Dit ontdekte promovendus John Twigt van het Erasmus Medisch Centrum.

Bij IVF worden eicellen buiten het lichaam bevrucht en vervolgens weer teruggeplaatst in de baarmoeder. ‘Vrouwen die gezond eten en weinig ongezond snacken, hebben tot 60 procent  meer kans op een zwangerschap na een IVF-behandeling’, stelt Twigt. Per gestarte behandeling heeft een vrouw 25 procent kans om zwanger te worden. Wanneer ze gezond eten, kan deze kans dus omhoog naar 40 procent.

hormonen

Hormonen

Tijdens een IVF-behandeling maken vrouwen met een gezond eetpatroon minder hormonen aan. Hoge concentraties hormoon hebben een negatieve invloed op het baarmoederslijmvlies. Hierdoor implanteert het embryo minder makkelijk en wordt een zwangerschap lastiger, aldus Twigt.

 

Reacties zijn gesloten.